Özlenen Rehber Dergisi

72.Sayı

Peygamber (s.a.v) Efendimizin Dilinden Dualar...

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 72. Sayı
“Ey Rabbim zatının celâline ve saltanatının büyüklüğüne layık şekilde Sana hamd olsun”
İbn-i Ömer (r.anhuma)’dan rivayetle Rasûlullah (s.a.v.) onlara şöyle buyurdu;
“Allah’ın kullarından biri “Ey Rabbim zatının celaline ve saltanatının büyüklüğüne layık şekilde sana hamd olsun” dedi.
Sağındaki ve solundaki iki melek bunun manasını anlayamadıklarından, bu hamd kendilerine çok büyük geldi. Sevabını nasıl yazacaklarını bilemediklerinden semaya yükselerek “Ey Rabbimiz senin kulun öyle bir şey söyledi ki, onu nasıl yazacağımızı bilemiyoruz” dediler.
Allah Teâlâ kulunun ne dediğini bildiği halde, meleklere “Kulum ne dedi” diye sordu. Melekler: Ey Rabbimiz o: “Ey Rabbim zatının celâline ve saltanatının büyüklüğüne layık şekilde sana hamd olsun” dedi” dediler.
O zaman Allah Teâlâ onlara: “O sözü, kulumun dediği gibi yazın. Ta ki bana kavuştuğunda, onunla kendisini ben mükâfatlandırayım” buyurdu. (İbni Mâce, Bâb’u Fadlu’l Hâmidîn 3801, 39409)


إن عبدا من عباد الله قال: يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك ولعظيم سلطانك فأعضلت بالملكين فلم يدريا كيف يكتبانها فصعدا إلى السماء فقالا يا ربنا إن عبدك قد قال مقالة لا ندرى كيف نكتبها فقال الله وهو أعلم بما قال عبده ماذا قال عبدى قالا يا رب إنه قال يا رب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك ولعظيم سلطانك فقال الله لهما اكتباها كما قال عبدى حتى يلقانى عبدى فأجزيه بها
(ابن ماجه ، والطبرانى ، والبيهقى فى شعب الإيمان عن ابن عمر
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

  • sakine

    çok güzel olmuş çok beğendim.Allah hepime şükretmeyi nasip etsin

1 kişi yorum yazdı.