Özlenen Rehber Dergisi

97.Sayı

Facebook'u Daha Güvenli Kılan Ayarlar... 2.bölüm

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 97. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız!
Bu sayımızdaki konumuz geçen sayının 2.Bölümü şeklinde olacaktır. Kaldığımız konulara devam edeceğiz. Bu konu hakkında siz okuyucularımızla gerekli bilgileri paylaşıp bu güvenlik ayarları işlemini nasıl gerçekleştirebiliriz bunu anlatmaya çalışacağım. Paylaşım sitelerinden facebook kullanıcıları için, Facebook’u daha güvenli kılan ayarlardan kalan ayarları anlatmaya çalışacağım .

1- Albüm Gizliliğini Düzenle

Hesap/Gizlilik Ayarları/Facebook’ta Paylaşım/Ayarları Özelleştir
Ayarları Özelleştir’e tıkladığınızda, "Paylaştığım Şeyler" başlığı altında, "Mevcut fotoğraflar için albüm gizliliğini düzenle" bölümünü göreceksiniz. Burada, hangi fotoğraf albümünüzü, kimlerin görmesine izin vereceğinizi belirliyorsunuz.

Şekil 1:


Bu bölümü mutlaka düzenlemelisiniz, aksi halde, fotoğraflarınıza arkadaşınız yorum yaptığında, arkadaşınızın arkadaşları, yoruma bakmak için albümünüzde gezmeye başlayabilir. Dolayısıyla da gizlilik denen bir şey kalmaz, kontrolsüz bir şekilde tanımadığınız kişiler albümünüzde dolaşmaya ve yorum yazmaya başlayacaktır. Bu da istenmeyen bir durumdur.

2- Hesap Güvenliği


Hesap/Hesap Ayarları/Hesap Güvenliği/Secure Browsing (https)
Eğer hacker’lar tarafından hack’lenirseniz ya da hesabınız takip ediliyorsa, o zaman yukarıda yaptığınız hiçbir ayar işe yaramayacaktır. Bu sebeple, https seçeneğini seçerek, verilerinizi şifreleyebilirsiniz. Böylelikle, üçüncü şahıslar tarafından verilerinizin ele geçirilme riski ortadan kalkar. Ancak bu özelliğin standart olarak gelmemesinin elbette bazı sebepleri var.

Şekil 2:




Secure Browsing (https) seçeneğini aktif ederseniz, Facebook’unuz yavaş çalışmaya başlar. Ayrıca bazı içerikleriniz de düzgün çalışmayabilir. Bu eksilere karşın bilgileriniz güvende olur. Tercih sizindir, denemekten bir zarar gelmez, yine de seçim sizindir....

Bir sonraki sayıda 3. Bölümde kaldığımız yerden devam etmek temennisi ile esen kalın…

yazımızın .pdf formatında görmeniz için Tıklayınız...

Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.