Özlenen Rehber Dergisi

116.Sayı

Özlenen Rehber'den...

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 116. Sayı
Yeni bir sayıyla daha karşınızdayız, müyesser kılana hamdolsun. Yıllar önce başlayan bu kutlu yürüyüş bugün geldiğimiz nokta itibariyle 10 yılını doldurmanın arefesinde. Rabbim bugün ve bugüne kadar emeği geçen herkesten razı olsun.
ΩΩΩ
Bu ay Ehl-i Beyt konusunu vurgulamak istedik dergimizde. Malum 15 Kasım Perşembe Hicri Yılbaşı yani 1 Muharrem, 24 Kasım Cumartesi günü ise 10 Muharrem yani Aşura.
Hicret, Efendimiz (s.a.s.)’in Allah’ın emri ve müsadesi ile İslam’ın neşv-ü nema bulup arzu edilen kuvvete ulaşması adına Mekke’den Medine’ye yaptığı kutlu yolculuktur. Hicri yılın ilk ayı Muharrem ayıdır. Muharrem ayı ise; hem cahiliye Arap toplumu hem de Müslümanlar tarafından savaşın ve kan dökmenin yasaklandığı, saygı duyulması istenen dört haram aydan biridir. (Mâide, 5/2.) ve bu aylarda savaşmanın büyük günah olduğunu bildirmiştir. (Bakara, 2/217.) Muharrem, Efendimiz (s.a.s.)’in ifadeleriyle ’Şehrullah’ yani ’Allah’ın ayı’dır.
Muharrem ayı birçok Peygamber ve ümmetinin sıkıntılardan kurtulduğu zaman dilimi olmanın yanında, bütün müslümanları büyük bir acı ve ızdıraba duçar eden müessif bir hadise olan Hz. Hüseyin (r.a.) Efendimiz ve Ehl-i Beyt’ten yetmiş küsür kişinin hunharca ve zalimane bir şekilde şehid edildikleri aydır. Bunun içindir ki Muharrem, ümmetin ortak acısı ve hüznüdür.
ΩΩΩ
Ehl-i Beyt Nuh’un gemisi gibidir. (Hakim, Müstedrek, cilt 3, sayfa 151) İnsanın sarıldığı zaman sapıtmayacağı iki sağlam kulptan biridir. (Tirmizî, Menakıb 31) Onlar Peygamber (s.a.s.) Efendimizin ilim ve feyz menbaından yudumlamış, Allah’ın ümmete ihsan ve lütfu olan hayır kapıları, ilim hazineleri ve edeb incileridir. Onların sevgileri Ehl-i sünnet olmanın en büyük nişanelerindendir. Onların sevgileri Allah Rasulü’ne (s.a.s.) olan sevginin bir nişanesidir. (Tirmizî, Menakıb 3792) Onlar bütün ümmet tarafından gözetilecek kadirşinas topluluktur. (Buharî, Fezailu’l-Ashab 12)
ΩΩΩ
Bu sayımızda Abdullah Farukî el-Müceeddidî (k.s.)’nun ’Rasûlullah (s.a.s.) Efendimizin uyuyuş şekilleri’ adlı iktibas yazısı ile, Değerli Muzaffer Yalçın Hocaefendi’nin 1 Ekim 2012 Pazartesi akşamı Kırıkkale’de yapmış olduğu mana yüklü sohbeti istifadelerinize sunuyoruz.
Yine ayrıca Eyüp Özberk Hoca’nın ’Allah Rasulü (s.a.s.)’nün emaneti; Ehl-i Beyt’ ve Mustafa Şentürk’ün kaleme aldığı ’Ehl-i Beyt sevgisinin kurumsallaşmış hali; Nakîbu’l-Eşraf’ adlı çalışmaları sizlere takdim ediyoruz. Bunların yanında ’İsyan ve meşru müdafaa arasındaki müslümanlar’, ’Türk İslam Tarihinin kaynakları’, ’Medya ve Değişen Değerlerimiz’, ’İbrahimilik’, ’Ashab-ı Kiram’, ’İcazet dinderdir’ makalelerini ve Unutulmayanlar bölümümüzde de ’Bir gönül insanı Mustafa Necati Bursalı’ biyagrafisini de sizlere hediye ediyoruz.
ΩΩΩ
Ayrıca Hac farizasını yerine getirmek için kutsal beldelerde olan Genel Yayın Yönetmenimiz Muhterem Muzaffer Yalçın Hocaefendi’ye ve bütün huccâca kolay ve mebrur bir hac ihsan etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.
Son olarak bir müjde vermek istiyoruz. Uzun zamandır yapımı planlanan ’Farukiye İlim Araştırma Yayma ve Yardımlaşma Vakfı Merkez Binası’ inşaatına başlamış bulunuyoruz Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bu doğrultuda ’Bir tuğlada sizden olsun’ kampanyası başlattık ilgi ve yardımlarınızı bekliyoruz. İrtibat için www.fiav.com.tr veya (0312) 318 45 75 nolu telefonu arayabilirsiniz.
Gelecek sayıda buluşmak duası ile...
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.