Özlenen Rehber Dergisi

62.Sayı

Sizin İçin Seçtiklerimiz?..

Dr. Celal Emanet Özlenen Rehber Dergisi 62. Sayı
Yaşadığımız yüzyılda insanlar, dünyanın pek çok nimetleriyle ve bunun sonucunda da meşakkatlerle hem bedenen hem de ruhen meşgul olmaktalar.

Dünya mı insan için yaratıldı yoksa insan mı dünya için?
Sorusunun zihinlerde ve gönüllerde uyandırdığı muamma pek çok kimsenin hayatında artık çözümsüz hale gelmiş ve kendisini dünyaya teslim ederek gününü gün etme sevdasında bir hayat yaşamaya odaklanmıştır. İnsanların bu ruh haletine paralel olarak da şeytan ve nefs dünyanın geçici süs ve şatafatını öyle bir ustalıkla kullanmaktalar ki; insanoğlunun bu lezzetlere takılmadan hayatını ikame ettirmesi gerçekten her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır.

Hedefini sadece dünyaya odaklayan kimselere zaten diyecek bir söz yok. Zira öyle kimseler her halükârda şu kısa dünya hayatının tadını çıkarmaya bakmaktalar. Fakat Allah’a kulluk ve Rasûlullah (s.a.v.)’e itaatle nefs-i emmaresinin düşkünlüklerinden kurtularak kâmil manada Rabbimizin rızasına ve cennete namzet insanlardan olabilmek için her daim bir mücadele gerekmektedir.

Kimlerle mi? Tabi ki öncelikle bizleri çepeçevre sarmış nefislerimizin geçici heva ve hevesleriyle, daha sonra da dünyalık adına verilen makam, mansıb, zenginlik, aile ve evlatların sadece burada bizimle beraber olduklarını kıyametteki hesap gününde ise bu nimetlerden insanoğlunun hesaba çekileceğinin şuurunda bir hayat sürmelidir.

İnsanoğlunun dünyaya gelmesinde kendisinin bir iradesi söz konusu değildir. Ancak yaşayacağı hayatı yönlendirmesinde aklı ve iradesi bilfiil devrededir. Allah Tealâ gönderdiği Peygamberlerin şeriatıyla da insana iyiyi ve kötüyü bildirmiştir. İşte tam bu noktada insanoğlu kurtuluş diliyorsa Allah’ın Rasûlü’ne tam bir teslimiyetle teslim olmalıdır. Zira Rabbimizin göndermiş olduğu vahyin maksadını ve mahiyetini en iyi bilen ve amel eden Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz’den başkası değildir.

Özlenen Rehber ailesi olarak bizler Rasûlullah (s.a.v.)’in ve sahabe efendilerimizin rehberliğinde Kur’an’ı, Hadisleri ve İslâm’ı anlayarak yaşama ve bu hakikatleri insanımıza duyurma gayreti içerisinde beşinci yılımızı doldurmuş bulunuyoruz.
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

  • fark döşeme

    hocam Allah (c.c.) razı olsun inş.

1 kişi yorum yazdı.