Özlenen Rehber Dergisi

100.Sayı

Facebook'u Daha Güvenli Kılan Ayarlar... 5.bölüm

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 100. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız!

Bu sayımızdaki konumuz geçen sayının devam olan 5.Bölümü şeklinde olacaktır. Kaldığımız konulara devam edeceğiz. Bu konu hakkında siz okuyucularımızla gerekli bilgileri paylaşıp bu güvenlik ayarları işlemlerini nasıl gerçekleştirebiliriz paylaşım sitelerinden facebook kullanıcıları için, Facebook’u daha güvenli kılan ayarlardan kalan ayarları anlatmaya çalışacağım. Bunlardan;

1- Arkadaş Etiketleri

Hesap / Gizlilik Ayarları / Facebook’ta Paylaşım / Ayarları Özelleştir / Arkadaşlarım Yerimi Bildirebilir
Eğer arkadaşlarınızın sizin yerinizi bildirmesini istemiyorsanız, mutlaka bu ayarı yapmalısınız. "Ayarları Özelleştir" bölümünde, Arkadaşlarım Yerimi Bildirebilir’in karşısında yer alan Ayarları Düzenle’ye tıklayın ve açılan ekranda, sağ üst köşedeki ayarı Devre Dışı’ya getirin.

Şekil 01:


Şekil 02:


1- Albüm Gizliliğini Düzenle
Hesap/Gizlilik Ayarları/Facebook’ta Paylaşım/Ayarları Özelleştir
Ayarları Özelleştir’e tıkladığınızda, "Paylaştığım Şeyler" başlığı altında, "Mevcut fotoğraflar için albüm gizliliğini düzenle" bölümünü göreceksiniz. Burada, hangi fotoğraf albümünüzü, kimlerin görmesine izin vereceğinizi belirliyorsunuz.
Şekil 03:

Bu bölümü mutlaka düzenlemelisiniz, aksi halde, fotoğraflarınıza arkadaşınız yorum yaptığında, arkadaşınızın arkadaşları, yoruma bakmak için albümünüzde gezmeye başlayabilir.
Şekil 04:

Şekil 06:


Bu bölümümüzde Facebook ve Güvenlik Ayarları konusu bitmiştir. Bir sonraki bölümde başka bir konu ile buluşmak dileğiyle esen kalınız sevgili okuyucularımız…

Yazımızı resimli olarak pdf formatında görebilmeniz için, www.erolsen.org/rehber100.pdf
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.