Özlenen Rehber Dergisi

106.Sayı

Microsoft Outlook'a Windows Live Hotmail Hesabı Ekleme Nasıl Olur ?

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 106. Sayı

Sevgili Özlenen Rehber Dergisi okuyucularımız,
Bu sayımızda; Microsoft Outlook’a Windows Live Hotmail Hesabı Ekleme nasıl olur bunu anlatmaya çalışacağım. Hotmail hesabınızı Microsoft Outlook hesabı üzerinden kullanmak isteyenler için kolayca kurulumunu anlatmaya çalışacağım. Faydalı olabilmek temennisiyle,
Microsoft Outlook hesabı kurulabilmesi için ilk önce, sisteminizde Office programı kurulu olması gerekmektedir. Eğer kurulu değilse sisteminize kurmanız gerekiyor.


Windows Live Hotmail hesabınızı Microsoft Outlook 2007 de kullanabilmeniz için aşağıdaki adımları uygulayın.
1. Outlook’u uygulamasını açın. ’Ayarlar’ menüsünden ’Hesap Ayarlarına’ tıklayın. ’Hesap Ayarları’ penceresi açılacaktır.
Şekil.1 Şekil.2


2. ’Yeni’ butonuna tıklayın. ’Yeni E-posta Hesabı Ekle’ penceresinin açılmasını sağlayın ve ’Microsoft Exchange, POP3, IMAP ve HTTP’ seçeneğini seçin ve ’İleri’ butonuna tıklayın.
Şekil.3


3. ’Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır’ seçeneğini seçin ve ’İleri’ butonuna tıklayın.
Şekil.4


4. ’Internet E-Posta’ seçeneğini seçip ’İleri’ butonuna tıklayın.
Şekil.5


Bir sonraki saymızda devam edecektir. Yazımızı PDF dosya biçiminde resimli olarak görebilmek için aşağıdaki linke tıklayınız.
www.erolsen.org/Rehber_106.pdf
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

  • Erol ŞEN

    Sevgili Okurlarımız; Gösterdiğiniz ilgi ve alakanız için çok tşk ederiz. Bazı okurlarımız outlook kurulumunda hata verdiğini yazmış. Hatanın kurulumdamı yoksa Gönder/Al yapıldığındamı olduğunu bilmiyoruz. Hata hakkında daha ayrıntılı bir bilgi verilirse daha isabetli çözüm sunulacaktır. Makalemizin sonunda bulunan bu linki tıklayarak, www.erolsen.org/Rehber_106.pdf bu adresimizde resimli kurulum yer almaktadır. Görsel olarak daha iyi yardımcı olabilmektedir.Bu şekilde bir kurulumun çalışması gerekir eğer dikkat edilecek olursa, zira o resimler printscreen edilerek başkasının adresi ile yapılmamıştır. Bizzat kendi kullanığımız adresimizdir.Selam ve saygılar!..

  • ömer faruk

    Sayın Erol Şen, Windows XP SP3,Office 2003 kullanmaktayım;ancak yazınızdan hareket ederek uygulamayı kendi pc'mde denedim başarılı olamadım.Nasıl pratik bir şekilde bu sorun halledilebilir. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

2 kişi yorum yazdı.