Özlenen Rehber Dergisi

114.Sayı

Ftp Adresine Nasıl Dosya Gönderilir ve Nasıl Alınır?

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 114. Sayı
Sevgili Özlenen Rehber Dergisi okuyucularımız,
Bu sayımızda bir önceki sayımızdan kaldığımız yerden devam edecektir."ftp adresine nasıl dosya gönderilir ve alınır". Kısaca buradan kaldığımız yerden devam etmeye çalışacağım. Siz kıymetli okurlarımıza faydalı olmayı temenni ediyorum.

Şekil 5: Buradaki şekilde bilgisayarın masaüstünden sol taraftan, sağ tarafa servere dosyalar nasıl transfer edilir onu görmekteyiz. Transfer edeceğimiz dosyaların klasörünü mouse ile tutup sağ taraftaki serverdeki oluşturduğumuz klasörün içine bırakacağız.


Şekil 6:
Burada sağ tarafta server bölümünde transfer edilen dosyaları görmekteyiz.


Burada ise Dosyaların gönderileceği yer: Sunucuya FTP protokolü ile bağlandığınızda, size daha önceden tahsis edilen harddisk üzerindeki ana klasörün içine girersiniz. Alt ftp kullanıcıları, yöneticileri tarafından belirlenen yere bağlanırlar. Bu ilk bağlanılan yer sahibi olduğunuz klasör veya klasörlerin listesini içerir ve bu bölümde herhangi bir işlem yapamazsınız. Bu bölümdeki klasörler, FTP kullanıcısına ait domainlerin ana klasörleridir ve web sitenizin sağlıklı çalışması için gereklidir.
Sistem tarafından oluşturulan ve aşağıda listelenen bu ana klasörleri KESİNLİKLE SİLMEYİNİZ. Ancak bu klasörler içindeki mevcut veya sizin oluşturduğunuz dosya ve klasörleri kullanılmadığı zaman silebilir veya değiştirebilirsiniz.
Unix Serverlar için,

erolsen.org bu klasörün içine girildiğinde,
- cgi-bin (scriplerin gönderileceği klasör)
- htdocs (web sayfalarının gönderileceği klasör)
Windows 2003 Serverlar için,
database (.mdb veya database uygulama dosyalarının gönderileceği klasör)
erolsen.org (web sayfalarının gönderileceği klasör)

Bir ftp kullanıcısına birden fazla domain bağlı ise, ilk bağlantı klasöründe kendine ait domainlerin listesi çıkar ve hangi domain ile ilgili işlem yapılacaksa, o domainin klasörüne girilir.
Ftp kullanıcısının, kendine ait klasörlerin içindeki yeni klasörler veya dosyalar üzerinde silme, değiştirme, oluşturma, gönderme vb. işlemlerde tam yetkisi vardır.
Bir sonraki sayı ve konularla olmak ümidiyle esen kalınız.
Yazımızı .pdf formatında görmek için;
www.erolsen.org/rehber_112.pdf


Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

1 kişi yorum yazdı.