Özlenen Rehber Dergisi

93.Sayı

Msn Messenger Hata Kodları ve Çözümleri -1-

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 93. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız!
Bu sayımızdaki konumuz bir önceki konu başlığımızla irtibatlıdır, son kullanıcıların karşılaşıla geldikleri sorunlardan Msn Messenger 8100030d Hata Kodu ve Çözümü hakkında olacaktır. Bu konu hakkında siz okuyucularımızla gerekli bilgileri paylaşıp sorunu gidermeyi anlatmaya çalışacağım.
Bu hatanın birkaç farklı nedeni ve çözümü mevcuttur.
1- Bilgisayarınızın yüksek güvenlik altında çalışması. ( Güvenlik duvarı, anti virüs ayarlarınız ) Bu hata Live’da sıklaşmıştır. Eski sürüm MSN 7.5 kullanmayı sevenler o sürümü kullanabilirler.
MSN 7.5 kullanamıyorum, artık mecburi güncelleştirme istiyor diyen okuyucularımız için ise; verdiğimiz şu linke bakmaları iyi olacaktır: http://www.frmtr.com/msn-icq-yahoo-m...er-buraya.html
2- BIOS pilinizin zayıflamasından dolayı, saat ayarlarınızın geride kalması ya da saat ve takvimin değiştirilmesi;
3-Genel, klasik MSN hataları. (daha detaylı bir araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz)
Not: Bu çözüm yollarını kullanırken, MSN’den sistem tepsisinde, yani saatin bulunduğu bölgede de çıkış yaptığınızdan emin olunuz.
İlk Çözüm Yolu: Bilgisayarınızın saat ayarını şekilde görüldüğü gibi ayarlayarak güncellemektir. MSN’i kapatın bilgisayarın saatini düzeltin. Veya BIOS’a girip, BIOS’tan saat ayarını yapınız.
İkinci Çözüm Yolu: Başlat >Çalıştır > regsvr32 softpub.dll girip enter diyoruz...
Üçüncü Çözüm Yolu: Kullandığınız anti virüs programlarının hassasiyetinden emin olunuz. Eğer anti virüs programınızın MSN’i engellediğini düşünüyorsanız, izin veriniz. Çeşitli anti virüs programları bulunduğu için nasıl izin verileceği konusunun detayına giremiyoruz. Fakat güvenlik programlarının hemen hepsinde ’izin verilen uygulamalar’ listesi vardır, bu listeye MSN’i ekleyebilirsiniz. Örnek olması açısından NOD32 anti virüs programının şekilde verdiğimiz güvenlik ayarlarına bakınız.
Diğer bir neden ise Windows Güvenlik Duvarı ayarlarıdır. Ayarlarınızın şekilde görüldüğü gibi olup olmadığını kontroller edebilirsiniz.
Resimde gözüken tik işaretlerinden emin olunuz, yani izin verdiğinizden.
Dördüncü Çözüm Yolu : MSN programında Araçlar > Seçenekler > Bağlantı menüsü altındaki Bağlantı Sorun Gidericisini çalıştırın. Verilen hatayı onarmayı seçin. Size bir onay sorusu soracaktır; silmek için onaylayınız...
Not 2: Son çözüm yolu için sistem tepsisinden programı kapamaya çalışmayın, çünkü çözüm yolunu uygulamak için zaten oradan girmeniz gerekiyor.
Tüm bu işlemlerden sonra sorun hala çözülemediyse, MSN’in düzgün çalıştığı en son güne sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz.

.pdf formatında görmek için tıklayınız...
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.