Özlenen Rehber Dergisi

124.Sayı

Ankara 6. Dönem Aşere ? Takrip ? Tayyibe Kursu İcazet Töreni Yapıldı...

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 124. Sayı
Kıraat ilminin yaşatılması ve geliştirilmesi, özellikle Kur’an-ı Kerim’in usulüne uygun, doğru ve güzel okunması, kıraat ilmi hakkında bilgi ve beceri sahibi olunması ve vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 6. dönem ’Aşere Takrip-Tayyibe Kursu’ tamamlandı. Türkiye’de sayılı yerlerde okutulan bu ilim Ankara’da vakfımıza bağlı Ehl-i Beyt Kur’an Kursunda okutuluyordu. Kursu başarı ile tamamlayan 13 Kurra hafızın icazet merasimleri 29 Mayıs Çarşamba günü Kocatepe Camii’nde yapıldı.
Başta Farukiye İlim, Araştırma, Yayma ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı ve Dergimizin Başyazarı Muzaffer YALÇIN Hocaefendi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER, Reisü’l- Kurra Ahmet ASLANLAR, İlçe Müftüleri, Misafir Kuralar, din görevlileri ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen bu güzel merasim Hacıbayram Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Yunus KOÇAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yine Ehl-i Beyt Kur’an Kursumuz hocalarından Kurra Hafız Fikret CÖMERT’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile devam etti.
Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER açış konuşmasında Kur’an-ı Kerim’e hizmet edenlere ve 6. Dönemini mezun eden kurs öğretmeni Safvan ÇAKIROĞLU’na teşekkür etti ve icazet belgelerini alan mezunları tebrik etti.
Program, misafir Kurraların Kur’an-ı Kerim kıraatlerinden sonra 6. dönem kursiyerlerin aşere – takrip ve tayyibe okuyuş örneklerinden sonra, kurs öğretmeni Safvan ÇAKIROĞLU tarafından İcazetnamelerin okunması ile devam etti.
Reisü’l- Kurra Ahmet ASLANLAR yaptığı hatim duasından sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ program sonunda yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in üzerimizdeki ağırlığına dikkat çekerek, önemli olanın Kur’an-ı Kerim’in ahlâkı ile ahlaklanmak olduğunu, yaşantımızı onun güzel ahlâkına uyarlamamız gerektiğine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda ise emeği geçenleri kutlarken kursiyerlerin icazet belgelerini ve hediyelerini takdim etti.
Türkiye’de sayılı yerlerde eğitimi verilen Aşere – Takrip – Tayyibe Kursu, Ankara’da Vakfımızın bünyesinde bulunan, Ehl-i Beyt Kur’an Kursu’nda verilmekteydi. Kurs Müdürümüz Hafız Mehmet Öz’de bu sene bu kursa katılarak, başarı ile tamamladı. Kurra Hafız Mehmet Öz’ü Vakıf Başkanımız ve Dergimizin Başyazarı Muzaffer YALÇIN Hocaefendi tören sonunda tebrik etti.

6. dönem ’Aşere Takrip-Tayyibe Kursu’ ndan mezun olan Kurra Hafızlarımız:
1- Abdullah ERGİN – Çankaya – M-K
2- Abdurrahman TÜRKER – Keçiören – İ-H
3- Ekrem AYGÜN – Etimesgut – İ-H
4- Emrullah ÇINAR – Altındağ – İ-H
5- Fuat KARACA – Yenimahalle – İ-H
6- Harun GÜRAĞAÇ – Yenimahalle – M-K
7- Hasan ÖZDEMİR – Yenimahalle – İ-H
8- İsmail DAĞ – Çankaya – İ-H
9- İsmail YAMAN – Keçiören – M-K
10- Mehmet KÜÇÜK – Yenimahalle – İ-H
11- Mehmet ÖZ – Altındağ – İ-H
12- Muhlis AYSELİM – Çankaya – M-K
13- Sabri POLAT – Altındağ – İ-H
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.