Özlenen Rehber Dergisi

101.Sayı

Hotmail (msn) Hesabı Nasıl Açılır?

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 101. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız!
Bu sayımızdaki konumuz ise çok güncel olan hemen hemen her birimizin kullandığı msn ve Hotmail Hesabı Nasıl Açılır? Bu konu hakkında siz okuyucularımızla gerekli bilgileri paylaşıp faydalı olamaya çalışacağım.
En popüler e-posta ve Chat uygulamalarından birisi olan Hotmail’den yeni hesap açacaklar için işte yapılması gerekenler şu şekildedir. Sadece bir kaç pratik adımda hesap açmanızı sağlayacak ve görsel olarak şekillerle sunmaya çalışacağım.
Bunlardan önce;
Adım1: İlk önce buraya tıklayarak aşağıda resimde de görülen kayıt sayfasına gidelim. (Ya da Google üzerinde ’hotmail’ yazarak aratıp ve Hotmail sayfasına giriş yapalım)

Adım 2: Daha sonra resimde sol tarafta çizgi içine alınmış olarak görmüş olduğunuz ’Kaydolun’ seçeneğine tıklayın.
Şekil 1:


Adım 3:
Açılan yeni sayfa aşağıda gördüğünüz resim gibi olacak. Bu resimde de gördüğünüz gibi kendimize bir adres belirliyoruz ve kullanılabilirliğini denetliyoruz. Eğer kullanılabilir bir adres belirlerse resimde de gördüğünüz gibi yeşil yazılı bir uyarı alacaksınız ve adresi kullanabileceksiniz.
Şekil 2:


Not: Eğer kullanılabilir bir adres belirleyemez ise Şekil 3 resminde de gördüğünüz gibi kırmızı yazılı bir uyarı alacaksınız ve adresi kullanamayacaksınız ancak gösterilen listeden kendinize en uygun olanını seçip işlemlere devam edebileceksiniz.
Şekil 3:


Adım 4
: Kullanılabilir bir adres belirledikten sonra Şekil 4 de gösterdiğimiz gibi gerekli alanları dolduruyoruz. (parola, isim, soy isim vs.)
Şekil 4:


Adım 5:
Gerekli alanları doldurduktan sonra Microsoft hizmet sözleşmesini ve gizlilik bildirimini kabul ettiğiniz anlamına gelen kullanıcı sözleşmesini ’Kabul Ediyorum’ butonuna tıklayarak hesap açma işlemini tamamlıyoruz ve mailimize ’ kullanılabilir ve hoş Geldiniz ’ maili aldığımızda işlem tamamdır.
Şekil 5:


Adım 6: Hesabınız açılınca karşınıza Şekil 6 da gösterildiği üzere Gelen Kutusu gelecektir ve Hotmail Ekibinden otomatik bir bilgilendirme maili olduğunu göreceksiniz.
Şekil 6:


Bu aldığınız adres ile Windows Live Messenger’da da oturum açabilirsiniz. Hepsi bu kadar yeni adresiniz hayırlı olsun…
Bir sonraki sayı ve konuda buluşmak üzere esen kalınız..
Yazımızı pdf resimli formatta görebilmek için;

www.erolsen.org/rehber_101.pdf


Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.