Özlenen Rehber Dergisi

98.Sayı

Facebook'u Daha Güvenli Kılan Ayarlar... 3.bölüm

Erol ŞEN (Moderatör) Özlenen Rehber Dergisi 98. Sayı
Kıymetli Özlenen Rehber Dergisi Okuyucularımız!
Bu sayımızdaki konumuz geçen sayının 3.Bölümü şeklinde olacaktır. Kaldığımız konulara devam edeceğiz. Bu konu hakkında siz okuyucularımızla gerekli bilgileri paylaşıp bu güvenlik ayarlarını işlemi nasıl gerçekleştirebiliriz bunu anlatmaya çalışacağım. Paylaşım sitelerinden facebook kullanıcıları için, Facebook’u daha güvenli kılan ayarlardan kalan ayarları anlatmaya çalışacağım...

1- Arkadaş Listesi Oluştur

Hesap/Arkadaşlarını Düzenle/Bir Liste Oluştur
Eğer uzun bir arkadaş listeniz varsa, bölebilir ve farklı gruplara farklı gizlilik ayarları atayabilirsiniz. Örneğin iş ve aile gibi yeni listeler oluşturup, profilinizi bu gruplara sınırlayabilirsiniz.


2- Herkese Açık Arama


Hesap/Gizlilik Ayarları/Uygulamalar ve İnternet Siteleri/Herkese Açık Arama
Eğer (Google ve benzeri...) arama motoruna isminiz yazıldığında, profilinizin arama sonuçlarında yer almasını istemiyorsanız, Herkese Açık Arama’yı etkinleştirmemeniz gerekiyor. Uyarıda da belirtildiği gibi eğer etkinleştirdiyseniz, iptal ettiğinizde, bir süre daha arama motoru sonuçlarında görünebilirsiniz.


Şekil 3:

Arama motoru tarafından profil bilgileriniz önbelleğe alındığı için, önbellekte güncelleme yapılana kadar aramalarda gözükebilirsiniz.

3- Arkadaşlar Aracılığıyla Erişilen Bilgiler
Hesap/Gizlilik Ayarları/Uygulamalar ve İnternet Siteleri/Arkadaşlar Aracılığıyla Erişilen Bilgiler
Bu özellik sayesinde, arkadaşlarınızın profilinden bulunduğunuz takdirde, hangi bilgilerinizin ortaya çıkacağını belirleyebiliyorsunuz. Dilediğiniz seçenekleri iptal edip, profilinizin görünen kısımlarını kısıtlayabilirsiniz.

Şekil 4:



Bir sonraki sayıda 4. Bölümde kaldığımız yerden devam etmek temennisi ile esen kalın..
Yazımızı .pdf formatında görebilmek için Tıklayınız!..
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

  • içinizden birisi

    tşk çok istifade ettik..

1 kişi yorum yazdı.