Özlenen Rehber Dergisi

135.Sayı

Editörden;

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 135. Sayı
Allah’ın selamı üzerinize olsun. Bize her gün en güzel nimetlerini ihsan eden Allah’a hamdolsun. Allah’ın selamı O’nun peygamberine ve seçtiğin bütün kullarının üzerine olsun.
Günümüz dünyasında sağlam binalar inşa edebilmek için tuğlalar ve taşlar kullanılır. Şu da bir gerçektir ki tuğlalarla ve taşlar üst üste ya da yan yana kullanmakla sağlam binalar oluşmaz. Tuğlalarını ve taşları birbirine bağlayan kilitleyen harca çimentoya ihtiyaç vardır. Ehl-i Beyt iman ile kulluğun ve inananlar arasındaki sevgi ve muhabbetin var olmasına, birleşmesine en büyük etkendir.
Ehl-i Beyt müslümanın cennete gitmesine vesiledir. Ehl-i Beyt peygamber sevgisinin en belirgin göstergesidir.
Hazreti Nuh (a.s.)’ın gemisi o zaman için ne idi ise, bugün için de Ehl-i Beyt ve sevgileri aynıdır. Ehl-i Beyt efendileriniz her birisi Peygamberimiz (s.a.v.)’in terbiyesinde yetişmiş, inananları aydınlatan, insanlara ışık tutan, Allah’ın büyük ihsanı ve lütuflarıdır. Ehl-i Beyt sevgisi de müslümanın kalbinde imanın varlığına ve kuvvetlenmesine vesiledir.
Allah bizi Ehl-i Beyt’i seven, Ehl-i Beyt’in yolundan giden kutlu insanlardan eylesin.
Sevgili dostlar, malumunuz olduğu üzere kutlu iklim Ramazan ayında İsrail devletinin masum Gazzeliler üzerine başlattığı operasyonda birçok müslüman kardeşimiz şehit düştü, şehirler yıkıldı, anneler evlatsız evlatlar anne ve babasız kaldı. Yaklaşık 70 yıldır devam eden bu anlaşmazlık ile işgalin bir an evvel adalet ile hakkaniyet ölçüsü içerisinde sonuçlanmasını Allah’tan niyaz ediyoruz; ama burada şu hakikati söylemeden geçmek istemiyorum: Şu bir gerçek ki Allah Gazzelileri İsrail zulmü ile bizi de Gazzelilerin maruz kaldıkları durum ile imtihan ediyor.
Kıymetli okurlarımız Şevval ayındayız. Bu aydan 6 gün oruç tutmak Efendimiz (s.a.v.)’in mübarek lisanlarından övülmüş güzel haslettir. Rabbim rızası istikametinde bir kulluğu cümlemize lütfetsin.
Yeniden buluşmak duasıyla…
Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.