Özlenen Rehber Dergisi

136.Sayı

Editörden;

Özlenen Rehber Özlenen Rehber Dergisi 136. Sayı
O’nun adı ile
Yeni bir sayı ile daha huzurlarınızdayız, müyesser kılana hamd olsun. Salât ve selam âlemlerin efendisi, insanlığın rehber ve önderi Efendimiz (s.a.s.)’in âlinin, ashabının üzerine olsun.
* * *
Rahmet ve bereket ayındayız. Üç ayların verdiği manevi huzur ve dinginlik ile ayların sultanı Ramazan ayına kavuştuk ki bunun şükrü, bunun Hamdi Rabb’imize mahsustur. Her daim ve eksiksiz…
Ramazan kulluk ayı. Ramazan taat ayı. Ramazan ma’bud-u mutlaka kulluğu arz etme, eksiklerden ve noksanlardan münezzeh Allah Teâlâ’ya acizliği, hiçliği haykırma ayı.
Ramazan hatırlama ayı. Her şeyden evvel Yaratan’ı. Sonrasında ise kendimizi, komşumuzu, akrabalarımızı, fakir ve yoksulları hatırlama, yâd etme ayı. Ramazan, geceleri ve gündüzleri ile rızayı arama ve lütf-u ilâhî ile bulma ayı, bilme mevsimi. Ramazan orucu, fitresi, zekâtı, teravihi, mukabelesi, itikâfı, Kadir Gecesi ve bayramı ile neşe ve sürur günleri, hasat zamanı, yakınlık iklimi, kulluk çabası.
Değerlerin yozlaştığı, güzelliklerin mana kaybına uğradığı, nadide hasletlerin anlam daralması yaşadığı şu günümüz dünyasında karanlığa ışık yakmak, hakikatin gür sedasının haykırılmasına katkı sağlamak gaye ve niyeti ile bu ay Ramazan ayını dosya konusu yaptık dergimizde. Değerli yazarlarımız tarafından kaleme alınan makalelerle siz değerli okurlarımıza kulluk yolunda bir nebze de olsa faydalı olmak, Ramazanı ihya noktasında azıcık da olsa katkı sağlamak istedik, Rabbimizin yardımı lütfu ve ihsanı ile. Bu noktada büyük bir itina ile kaleme alınan güzide çalışmalarımızın gerçeği izhar noktasında büyük katkı sağlayacağını Rabbimizden temenni ediyoruz. Ve bu gayretlerin kulluk noktasında sizlere az da olsa yardımcı olabilme ihtimalini hatırlarımızda tutarak bu gayretin içerisinde yer almış olduğumuzdan dolayı da Rabb’imize hamdler, şükürler ediyoruz.
* * *
Bu bölümde bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Malumunuz okullar tatil dönemine girdi. Çocuklarımız tatillerini geçiriyorlar. Kullukta emeklilik tatil yok. Bu noktada size bir tavsiyemiz var. Geliniz bu tatili çocuklarımız adına boş boş değil verimli geçirelim. Başta camilerimiz olmak üzere Yaz Kur’an Kursu etkinliği yapılan yerlere onları göndererek hem eğlenmelerini hem dini bilgiler edinmelerini ve hem de zamanı faydalı işlerde harcamalarını sağlayalım. Unutmayalım ki çocuklarımızın dini eğitimlerinden evveliyatla ebeveynleri olarak bizler sorumluyuz.

Ramazan mümine hazine servet
Ramazan cennete rahmete davet
Ramazan kul için en büyük devlet
Ramazan rahmetin ta kendisidir
Ramazan ayların efendisidir

Dualarda buluşmak ümidiyle
Kalın sağlıcakla


Bu içeriğe yorum yazabilirsiniz

Henüz hiç kimse yorum yazmadı.